Ρήξη αχίλλειου ή Τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντα θεραπεία

Ο αχίλλειος τένοντας καταφυεται στο οστό της πτέρνας και συνδέει τους μυς του ποδιού με το άκρο πόδι. Διευκολύνει το περπάτημα , δίνει επιτάχυνση στο βήμα και βοήθα  να σταθούμε στα δάκτυλα μας. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, χωρίς κάποιο προστατευτικό ιστό να τον καλύπτει, με αποτέλεσμα να είναι πολύ ευπαθής σε κακώσεις και φλεγμονές.

Η φλεγμονή του αχίλλειου τένοντα είναι μια πολύ επώδυνη και εξουθενωτική πάθηση. Συχνά οφείλεται σε υπερχρηση η μικροτραυματισμούς που δεν θεραπεύονται ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα ο τένοντας να γίνεται επώδυνος, οιδηματώδης και λιγότερο ελαστικός.

Η ρήξη ( μερική η και ολική )του αχίλλειου τένοντα συνήθως συμβαίνει στα 2-6 cm πάνω από το οστό της πτέρνας. Η ρήξη συνοδεύεται από ξαφνικό άλγος με τοπικό οίδημα και αιμάτωμα.

Αθλήματα που είναι επικίνδυνα για κάκωση αχίλλειου είναι. Αγώνες δρόμου, ποδόσφαιρο, ενόργανη γυμναστική, βόλεϊ, τένις, χορός …

 

 Στο κέντρο μας μπορείτε να κάνετε την θεραπεία σας αναλόγως το πρόβλημα που διεγνώσθη. Στη περίπτωση της μερικής – ολικής ρήξης αχίλλειου η  τενοντίτιδας αχίλλειου, παρέχουμε ειδικό πρόγραμμα ( θεραπεία με βεντούζες, tecar therapy,κατασκευή  πελμάτων, kinesio taping …)   το οποίο διαφέρει ανάλογα την παθολογία, το τραυματισμό, τη καθημερινότητα και την ηλικία του ασθενή.

Αθλητές διαφόρων αθλημάτων επαγγελματίες η ερασιτέχνες, ακόμα και ασθενής χωρίς καμιά αθλητική δραστηριότητα, με της πρώτες κιόλας  θεραπείες, έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

 Στόχος μας η καλύτερη αποκατάσταση και ποιοτική επάνοδος στη καθημερινότητα, ελαχιστοποιώντας την περίπτωση υποτροπής.

Leave a reply