Διάστρεμμα ποδοκνημικής άρθρωσης

ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ

Τι είναι.

Είναι συνηθισμένο στον αθλητισμό και προκαλείται από προσωρινή μετατόπιση των οστών στο σημείο της άρθρωσης με άμεση επαναφορά στην κανονική τους θέση. Όταν σταματήσει το εξωτερικό ερέθισμα, η αρθρική επιφάνεια που μετατοπίζεται προσωρινά επιστρέφει στην θέση της. Ο βαθμός σοβαρότητας του διαστρέμματος εκτιμάται σε 1ου ,2ου και 3ου  βαθμού.

Συμπτώματα.

  • Πόνος πολύ δυνατός και τοπικός
  • Πρήξιμο ( η βλάβη που μπορεί να υποστεί η άρθρωση δεν είναι ανάλογη του πρηξίματος )
  • Μελάνιασμα του δέρματος ( λόγο ρήξης αιμοφόρων αγγείων )
  • Αδυναμία κίνησης ( μερική )

ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Στο κέντρο μας μπορείτε να κάνετε την θεραπεία που ορίζει ο γιατρός σας. Μετά την αξιολόγηση του προβλήματος καθορίζεται το πρόγραμμα αποθεραπείας με σκοπό την ασφαλή και ποιοτική επιστροφή στης αθλητικές σας δραστηριότητες.

Με σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αθλητής επιστρέφει στην δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας τον συνεδριών ο αθλητής πραγματοποιεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης εξατομικευμένο στο βαθμό της ζημιάς της οποίας υπήρχε.

Σε περίπτωση όπου ο αθλητής χρειαστεί οποιοδήποτε επανέλεγχο η  εξέταση το κέντρο μας συνεργάζεται με εξειδικευμένο χειρούργο ορθοπεδικό ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Στόχος μας η καλύτερη αποκατάσταση και ποιοτική επάνοδος στη καθημερινότητα ελαχιστοποιώντας την περίπτωση υποτροπής.

Leave a reply